Wie zijn wij?

Ik ben Eddy De Neef, en ik ben een wijnliefhebber pur sang. Na een vierjarige Syntra opleiding ben ik nu gediplomeerd sommelier. Ik werk dagelijks in een wijnwinkel in het Leuvense, maar MagnaVina is een persoonlijk initiatief. Met deze website wil ik een informatieknooppunt bieden voor al wat te maken heeft met wijn, wijnbouw en klimaat. Want ja, de klimaatcrisis stelt stevige uitdagingen aan de wijnsector. Het is meer dan ooit tijd voor duurzame actie.

Ben je wijnliefhebber, sommelier of wijnprofessional? Ben je NGO-militant, milieuliefhebber of beleidsvoerder? Of ben je misschien journalist of duurzame ondernemer? Dan is de MagnaVina website iets voor jou! Je vindt hier allerlei wijnnieuws en leuke wijntips. Je komt ook meer te weten over die uitdagende combinatie tussen wijn en gerecht. We zoomen in op begrippen als inheemse druiven en terroir. Maar we kijken ook verder dan onze neus lang is, en gaan dieper in op de klimaatcrisis en wat die betekent voor de wijnbouw. Hoe groot is de impact? Kan de wijnbouw zich aanpassen? Maar ook: zijn er oplossingen voor de klimaatcrisis?

Ik sta open voor samenwerking met éénieder die het goed meent met wijn, wijnbouw en ons klimaat. Contacteer me gerust. En schrijf je in voor onze elektronische nieuwsbrief, zo blijf je regelmatig op de hoogte!