Apero'sRECEPTEN

Hoe maak ik Porto-Tonic als aperitief?

Porto is té zoet als aperitief. Maar afgelopen zomer ontdekte ik in Portugal een lekker aperitief op basis van witte porto. De Porto-tonic. Een vleugje munt, wat limoen, een scheut witte porto, was ijs en dan de tonic. En klaar is kees.

Er circuleren verschillende recepten op het internet. In plaats van muntblaadjes, kan je ook een schijfje gember of een takje rozemarijn gebruiken.

Hier vind je het recept van Njam-tv:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 20 cl witte porto
  • 4 flesjes tonic
  • 2 limoen, in kwartjes gesneden
  • 4x enkele blaadjes munt
  • Ijsblokjes

Bereiding:

Doe de munt samen met de stukjes limoen in een glas. Stamp fijn met een muddler zodat het sap van de limoen en het aroma van de munt vrijkomt. Voeg porto, ijs en tonic toe. Werk af met een extra takje munt en een partje limoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.